shkb, Author at Shoqata Kosovare për Belbëzim | Page 2 of 3

“Unë e kam përmirësuar të folurit tim vetë. Të tjerët më kanë ndihmuar duke më dhënë informata, duke më dhënë përkrahje emocionale, etj, por puna më e vështirë e terapisë…

lexo më tepër

“Fakti se ju belbëzoni nuk do të thotë se ju jeni biologjikisht inferior ose jeni më neurotik se sa personat tjerë.” JOSEPH G. SHEEHAN, Ph.D.

lexo më tepër

“Nuk ka asgjë gabim brenda trupit tuaj që do t’ju ndalonte nga të folurit. Ju keni mundësi që të flisni normalisht.” DEAN WILLIAMS, Ph.D

lexo më tepër

“Një parakusht i dobishëm për një terapi të suksesshme është bindja e thellë e brendshme e personit që belbëzon në menaxhimin e çrregullimit të tij, e kombinuar me një shpirt…

lexo më tepërMitet lidhur me belbëzimin

Miti:               Njerëzit që belbëzojnë nuk janë të menqur. Realiteti:      Nuk ka asnjë relacion mes belbëzimit dhe inteligjencës. Miti:               Neuroza shkakton belbëzimin. Realiteti:       Neuroza nuk shkakton belbëzimin. Dhe…

lexo më tepër