shkb, Author at Shoqata Kosovare për Belbëzim“Mos harroni kurrë se edhe nëse shkoni te eksperti më i njohur në vend, korigjimi i belbëzimit është një projekt që pjesën më të madhe duhet bërë vetë. Belbëzimi është…

lexo më tepër

“Parimisht ekzistojnë dy veti kryesore të sjelljes që mund t’i ndryshoj personi që belbëzon. Njëra është vetë sjellja e të folurit dhe tjetra është qëndrimi i tij ndaj të folurit…

lexo më tepër

“Disa persona që belbëzojnë kanë vështirësi gjatë leximit me zë; të tjerët jo. Disa mund të flasin mirë kur janë të prani të autoriteteve; disa tregojnë vështirësitë e tyre më…

lexo më tepër

“Problemi më i madh gjatë trajtimit të belbëzimit është se si të kurajohet personi që belbëzon të qëndroj dhe të vazhdoj me kursin e tretmanit.” DOMINICK A. BARBARA, Ph.D.

lexo më tepër

“Personi që belbëzon përpiqet të sforcoj artikulimin e fjalëve të tij dhe tani të folurit bëhet më shumë proces muskular se sa proces mental.” S. BLUEMEL, M.D.

lexo më tepër


Pështjellimi

Si mund ta dini nëse ju ose dikush tjetër pështjellon? Njësoj si belbëzimi, pështjellimi është çrregullim i rrjedhshmërisë; por këto dy çrregullime nuk janë të njëjta. Pështjellimi përfshin ndërprerje të…

lexo më tepër